Indmeldelse » Begynderkursus turkajak

Begynderkursus turkajak

Turkajak grundkursus (EPP2)

Kunne du tænke dig at kombinere naturoplevelser og træning med fart over feltet? Så er turkajak måske lige noget for dig.
Med en turkajak kan du komme på vandet og nyde naturen og stadig komme vidt omkring, selvom du kun har et par timer søndag formiddag.
Vi garanterer dig sjove og udfordrende oplevelser, med erfarne og kompetente instruktører.
Grundkurset (EPP 2) er for begyndere og let øvede. På kurset arbejder vi på de grundlæggende færdigheder, som giver dig overskud og tryghed på vandet. Du vil blive udfordret på balancen på en helt ny måde.
Vi fokuserer på kontrol og manøvrering af kajakken og du får en forståelse for effekten af de forskellige tag. Efter endt kursus er du klædt på til at kunne færdes sikkert på sø og hav og du vil være i stand til selv at arbejde videre med din teknik.
Vi lægger stor vægt på sikkerhed og du kommer på kurset til at træne teknikker i at tage vare på dig selv og andre.
Der er garanti for at du kæntrer og skal i vandet, men alt sammen under sikre forhold og i trygge rammer.
Vi starter med en introduktionsaften i Krogens klubstue, Strandpromenaden 7, 3000 Helsingør, kort tid inden kurset starter, hvor vi vil hilse på hinanden og hører lidt om programmet.
Selve kurset starter med en aften i svømmehallen, hvor der er mulighed for at prøve de forskellige typer turkajakker. Desuden får du mulighed for at prøve de sikkerhedsøvelser, som vi vil "udsætte" dig for under kurset. Du skal medbringe et svømmebevis som dokumentation på, at du kan svømme 1.000 m i svømmehal.
Kurset på Øresund starter først i maj. derefter skal du regne med 2 træningsaftener ugentlig (fra kl. 18:30 til kl. 21:30) til kurset afsluttes midt i juni
Vi afslutter alle kursusgange med at samles over en kop kaffe/the, lidt brød og en snak om aftenens forløb, sikkerhedsregler, vind og vejr.
Efter frigivelsen kan du frit benytte klubbens faciliteter, kajakker, pagajer samt svømmeveste. Du kan så efterfølgende vælge, om du fortsat vil være medlem af Kajakklubben Krogen.
Eksempler på kursusindhold:
• Indstigning, udstigning og isætning
• Fremad / baglæns roning
• Stoppe kajakken effektivt og sikkert
• Dreje kajakken 360 grader på stedet
• Støttetag
• Redningsteknikker (makkerredning)
• Det meste af undervisningen foregår på vandet, så du får roet og bevæget dig i og omkring kajakken mest muligt.
• Det er vores mål at dine sjove og gode naturoplevelser og ture i turkajakken starter allerede på grundkurset
• Efter beståelsen af kurset vil du have mulighed for at opgradere dig til en havkajak EPP 2 licens (licensgebyr på kr. 50)

Der er åbent for tilmelding hele året, send en mail til aj@ajensen.dk

Har du spørgsmål i forbindelse med kursusforløbet er du velkommen til at kontakte Anders Jensen på 20 41 57 70 eller aj@ajensen.dk.

Program begynderhold turkajak 2018 (0.5 Mb)