Klubben » Krogens historie

Krogens historie

Krogens historie

Kajakklubben Krogen blev oprettet i 1936 af Percival Sørensen og er en fast del af Helsingørs kultur- og fritidsliv og det sociale liv i havneområdet nord for Kronborg. I mange år lå klubhuset på Strandpromenaden 7, Helsingør, men i oktober 2021 flyttede klubben til nyt klubhus Strandpromenaden 10A.

Klubbens historie er tæt forbundet med Kronborg. Før det nuværende Kronborg blev bygget i 1600-tallet lå her middelalderborgen Krogen fra 1420´erne, og kajakklubbens grundlægger fandt det naturligt at opkalde klubben efter den.

Den første tid var klubben ikke andet end et skur med plads til 12 kajakker i den ene ende og et bord i den anden ende. Der var hverken lys, vand eller varme, men medlemmerne kunne lave kaffe på et lille primus-apparat og hængte en lejrlampe op over bordet.

Kajakklubben er i dag en breddeidrætsklub med fokus på frivillighed, kammeratskab og personligt engagement med udgangspunkt i vores fælles kærlighed til kajaksporten og naturen.

Klubben har i dag ca. 160 medlemmer. Alle med vidt forskellige interesser inden for kajaksporten, og vi gør vores yderste for at imødekomme alle ønsker. Der er motionsroere, kaproere, ungdomsroere, havkajakroere. Og klubben deltager i løb og konkurrencer og arrangerer klubture såvel herhjemme som i udlandet. Desuden står Krogen bag det 36 km lange Kronborgløb hvert år i august. Det regnes for et af de hårdeste løb til havs med deltagelse af de bedste roere fra hele landet. Kronborgløbet har fundet sted siden 1937.

Samtidig med Kronborgløbet har klubben de seneste år stået bag Danmarksmesterskab i Oceanrace for havkajakker og surfski-kajakker, senest fra Gilleleje til Helsingør.

Hvis du vil vide mere om, hvordan du bliver medlem så gå ind på ”Nyt medlem” eller kontakt et af bestyrelsesmedlemmerne eller instruktørerne for begynderholdene.

Kajakklubben Krogen - CVR 29885605 | Strandpromenaden 10A | 3000 Helsingør | Tlf.: 35100838