Ungdomsroning

Kontaktpersoner for Ungdomsroning: Birgit V. Mortensen, Mobil: 22 88 48 80 - Lisa Kjær, Mobil: 51 67 60 80

Kajakklubben Krogen har ungdomshold med roning hver onsdag med henblik på at lege og lære i vandet og mulighed for at prøve kræfter med kajaksporten på havet.
Mødested: Kajakklubben Krogen Strandpromenaden 7, Helsingør
Mødetid: Omklædt kl. 17:30
Pris: kr. 750,- for kursus og medlemskab.
Aldersgruppe: 12 - 17 år

Instruktører: Birgit og Lisa

Hvad kræves der inden du kan starte?
Du skal have en skriftlig tilladelse med tlf. nr. fra dine forældre og et 600 m svømmebevis, som du kan tage i Helsingør svømmehal.

Påklædning: løbetøj eller skiundertøj, som ikke suger så meget vand, badesko samt håndklæde. Hvis du har våddragt eller vådsko kan du også tage dem med ellers kan klubben låne dig en våddragt.

Indhold og formål
Vi følger DKF´s ”Paddle Power” program for ungdomshold, som består af en række øvelser, der skal indlæres og demonstreres, hvorefter den enkelte deltager får udleveret et armbånd svarende til det niveau de er kommet til. Der er i alt ti niveauer og armbånd i forskellige farver i Paddle Power programmet. Der er mulighed for at blive frigivet på EPP2 niveau til kajakroning, når deltageren er fyldt 15 år. Der bliver også tid til at prøve at ro toerkajak samt sjov og ballade i polokajak. Hver træning afsluttes med hygge og lidt at spise i klubhuset, som deltagerne skiftes til at medbringe.

Link til PaddlePower

Ture og stævner
Krogen deltager i et par ”Paddle Battle Cup” stævner i hver sæson, hvor du kan møde andre unge kajakroere fra klubber i Danmark. Alle kan deltage i disse stævner uafhængig af niveau, hvor der konkurreres i forskellige kajak discipliner. Vi tilbyder også en årlig overnatningstur for ungdomsholdet typisk i september måned, hvor vandet er dejlig varmt og deltagerne kan ro en lidt længere tur i kajak.

Hvad er kajakroning?
Kajaksporten er blevet meget populær på grund af bådens hurtighed og gode manøvredygtighed. Den er et fantastisk fartøj, når du vil opleve naturen langs kysten – og senere på søer eller i åløb. Vi lægger vægt på, at det skal være sjovt og hyggeligt at ro kajak, men går ikke på kompromis med sikkerheden. Indtil du er frigivet roer, tager du kun på vandet sammen med din træner eller en erfaren roer.

Kondition, styrke, smidighed og teknik er ting, som du kan styrke og træne i kajakken. På sigt kan du tage på vandet alene eller sammen med andre roere. Det er vigtigt, at man lærer at være på havet på bølger og tage det som en udfordring. Søfarten sikkerhedsregler vil blive gennemgået i forbindelse med kurset, de kan også findes på nettet og biblioteket.

Kajakker til forskellige behov
Klubben råder over kajakker i forskellige sværhedsgrader. Der er den helt stabile begynderkajak, almindelige turkajak, som bliver brugt til en tur op langs kysten og kapkajak, som mest bliver brugt til konkurrence. Havkajakken er god til længere ture med fx oppakning eller hvis man vil ud i hårdt vejr. Polokajakker er mest til spil og leg.

Turkajakken som primært vil blive brugt til dette kursus vejer typisk 12- 16 kg og er 5,20 m lang. Derfor vil vi på ungdomsholdet altid være to til at bære kajakken ned til vandkanten eller hængebroen i havnen.

Instruktørerne på ungdomsholdet:

Birgit Vilstrup Mortensen, mobil:22 88 48 80
Lisa Kjær, mobil: 51 67 60 80

E-mail: ungdom@kajakklubben-krogen.dk

Kajakklubbens ungdomshold 2018 - program se her (0.1 Mb)